Manja slova Veća slova RSSMFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Vijesti

07.09.2020.

Japan donirao Crnoj Gori 800.000 eura za nabavku medicinske opreme

Japan donirao Crnoj Gori 800.000 eura za nabavku medicinske opreme Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji Tarzan Milošević i ambasador Japana u Crnoj Gori Đunići Marujama razmijenili su danas note o japanskoj donaciji 800.000 eura sa ciljem jačanja zdravstvenog sistema zemlje u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući COVID-19, kroz nabavku medicinske opreme.

07.09.2020.

Otvorena trinaesta Ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“

Otvorena trinaesta Ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“

Trinaesto izdanje Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“, koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) svečano je otvoreno danas u Podgorici. Ovogodišnja Ljetnja škola će u najvećoj mjeri biti održana u virtuelnom formatu, usljed aktuelne globalne pandemije. Na ceremoniji otvaranja Ljetnje škole, koja je ove godine okupila 47 mladih diplomata iz 28 zemalja, govorili su ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova i pomoćnica sekretara za projekte i investicije Opštine Berane Maja Pešić.

02.09.2020.

Državni sekretar Radulović primio u oproštajnu posjetu šeficu Kancelarije UNHCR Robertu Monteveki

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Vladimir Radulović primio je danas u oproštajnu posjetu šeficu Kancelarije Programa Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR).

28.08.2020.

Ministar Darmanović sa predstavnicima OEBS/ODIHR Misije za praćenje izbora u Crnoj Gori

Ministar Darmanović sa predstavnicima OEBS/ODIHR Misije za praćenje izbora u Crnoj Gori

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa šefom Misije ODIHR-a za posmatranje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori Tamašom Mezeriksom, potpredsjednicom Parlamentarne Skupštine OEBS-a i specijalnom koordinatorkom za kratkoročnu posmatračku misiju OEBS-a Margaretom Cederfelt, šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Mariz Davije i šefom Odsjeka za izbore Parlamentarne skupštine OEBS-a Andreasom Bakerom.

23.08.2020.

Ministar Darmanović u intervjuu agenciji MINA : Građani na izborima biraju modernu sekularnu državu ili teokratsku

Ministar Darmanović u intervjuu agenciji MINA : Građani na izborima biraju modernu sekularnu državu ili teokratsku

Građani na parlamentarnim izborima biraju da li će Crna Gora biti moderna sekularna država svih građana, nacija i vjera ili teokratska država sa dominacijom jednog naroda, jedne vjere i jedne crkve, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

05.08.2020.

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Vlada Crne Gore je u potpunosti posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom i ulaže značajne napore da se izbori održe u demokratskoj i pravednoj atmosferi, ocijenjeno je na današnjem sastanku v.d. generalnog direktora za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Veljka Milonjića i predstavnika Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM).

03.08.2020.

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova

Kako se bliži dan izbora u Crnoj Gori, tako se proširuje i miješanje zainteresovanih faktora u naš izborni proces. Ovoga puta se u taj posao javno uključila i Ruska pravoslavna crkva, preko svoga predsjednika za spoljne veze crkve, mitropolita Ilariona, navodeći da je crnogorski ambasador u Moskvi pokušao da ga "lično ubijedi u valjanost" našeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

31.07.2020.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i šef Biroa za evropske poslove Stejt Departmenta SAD-a ambasador Filip T. Riker razgovarali o crnogorsko-američkim bilateralnim odnosima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i šef Biroa za evropske poslove Stejt Departmenta SAD ambasador Filip T. Riker razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uticaju COVID-19 pandemije na predstojeće izbore, dijalogu između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, istrajnim hibridnim prijetnjama i kampanji dezinformacija usmjerenoj protiv Crne Gore od strane malignih spoljašnjih aktera, kao i o crnogorskom pristupnom putu ka Evropskoj uniji.

31.07.2020.

Ambasadorka Ponorac predala akreditivna pisma predsjedniku Zelenskom

Ambasadorka Ponorac predala akreditivna pisma predsjedniku Zelenskom

Ambasadorka Dragica Ponorac predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Ukrajine Vladmiru Zelenskom, čime je preuzela dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi.

30.07.2020.

Darmanović-Sijarto: Punopravno članstvo u EU predstavlja temeljni cilj crnogorske vanjske politike

Crna Gora i Mađarska su prijateljske države, saveznici i bliski partneri koji zajednički doprinose izgradnji sigurnije i prosperitetnije Evrope, naglašeno je tokom razgovora ministra vanjskih poslova prof. dr Srđana Darmanovića i mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Petera Sijarta.