Manja slova Veća slova RSSMFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Vijesti

29.05.2020.

Potpisan sporazum o diplomatsko-akademskoj saradnji između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Meksika

Potpisan sporazum o diplomatsko-akademskoj saradnji između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Meksika Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji Tarzan Milošević i ambasador Sjedinjenih Meksičkih Država u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Marko Antonio Garsija Blanko, danas su u Beogradu potpisali Memorandum o razumijevanju o diplomatsko-akademskoj saradnji između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Sjedinjenih Meksičkih Država.

29.05.2020.

Poziv za prijavljivanje kandidata za članstvo u Potkomitetu za sprječavanje torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni ili postupaka (SPT)

Kancelarija Visokog komesara za ljudska prava objavila je poziv generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prijavljivanje kandidata za članstvo u Potkomitetu za sprječavanje torture

29.05.2020.

Crna Gora vratila pomorce sa Barbadosa

Crna Gora vratila pomorce sa Barbadosa

U Podgoricu je danas sletio avion sa Barbadosa koji je prevozio 317 pomoraca država regiona koji su plovili brodovima sestrinskih kompanija „Royal Caribbean" i „Celebrity Cruises". Među njima su 143 crnogorska pomorca, a 174 albanskih, bosanskohercegovačkih, hrvatskih i srpskih pomoraca.

27.05.2020.

Ambasador Radulović: Važan sinhronizovan socio-ekonomski oporavak zemalja Jadransko-jonske inicijative

Ambasador Radulović: Važan sinhronizovan socio-ekonomski oporavak zemalja Jadransko-jonske inicijative

Državni sekretar, ambasador Vladimir Radulović učestvovao je danas na sastanku Savjeta ministara Jadransko-jonske inicijative (JJI) i ministarskom sastanku Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), koji je održan putem video konferencije.

21.05.2020.

Ministar Darmanović u intervjuu Pobjedi: Nećemo dozvoliti da se Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Ministar Darmanović u intervjuu Pobjedi: Nećemo dozvoliti da se Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

U Crnoj Gori mogu biti „ugroženi“ samo oni koji ne poštuju njen Ustav i zakone, njen građanski i multietnički karakter, njen demokratski izbor, samo oni koji svojim fanatizmom ugrožavaju prava i slobode drugih - ocijenio je Darmanović.

19.05.2020.

Politički direktori MVP i MO Američko-jadranske povelje: Bliska saradnja država članica A5 značajna za prevazilaženje izazova

Politički direktori MVP i MO Američko-jadranske povelje: Bliska saradnja država članica A5 značajna za prevazilaženje izazova

Sastanak na nivou političkih direktora ministarstava vanjskih poslova i odbrane država članica i posmatrača Američko-jadranske povelje (A5), održan je danas putem video linka, u okviru ovogodišnjeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine Poveljom.

19.05.2020.

Ministar Darmanović na konferenciji Zapadnog Balkana i EU: Saradnja i solidarnost ključni u prevazilaženju socio-ekonomskih posljedica Covid-19

Ministar Darmanović na konferenciji Zapadnog Balkana i EU: Saradnja i solidarnost  ključni u prevazilaženju socio-ekonomskih posljedica Covid-19

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je danas na konferenciji šefova diplomatija Zapadnog Balkana i susjednih država članica EU, koju su organizovali ministri vanjskih poslova Republike Grčke Nikos Dendijas i Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov.

18.05.2020.

Najava: Ministar Darmanović sjutra na konferenciji zemalja Zapadnog Balkana i EU

Ministar Darmanović će učestvovati sjutra na video konferenciji ministara vanjskih poslova država Zapadnog Balkana i susjednih država članica Evropske unije, koju organizuju šefovi diplomatija Republike Grčke Nikos Dendijas i Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov.

17.05.2020.

Obavještenje MVP u vezi sa repatrijacijom pomoraca

Kompanija Royal Caribbean je, na interesovanje Ambasade Crne Gore u Vašingtonu, saopštila da je do odgađanja putovanja za Evropu došlo zbog tropske oluje i da je iz tog razloga brod "Majesty of the Seas" vraćen u luku nakon isplovljavanja.

16.05.2020.

Reagovanje povodom izjave ministra vanjskih poslova Republike Srbije

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje izjavu šefa diplomatije Republike Srbije Ivice Dačića u kojoj se navodi da "dolazimo u situaciju da maltene počinje bratoubilački rat između Srba i Crnogoraca".