Manja slova Veća slova RSSMFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Vijesti

27.07.2020.

Darmanović-Kemp: Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo posvećeni zajedničkoj transatlantskoj budućnosti i jačanju tradicionalnog prijateljstva

Ministar vanjskih poslova, prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas sa Alison Kemp, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjevene Irske, povodom okončanja njene misije u Crnoj Gori.

25.07.2020.

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova

Regionalna javnost je još jednom bila u prilici da svjedoči pokušaju ministra spoljnih poslova Srbije da komentariše svaki potez i svaku izjavu zvaničnika i institucija u zemljama regiona, ukoliko se oni ne uklapaju u njegov politički i vrijednosni svjetonazor.

17.07.2020.

Državni sekretar Radulović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Države Izrael u Crnoj Gori Alonu Fišer Kam

Državni sekretar, ambasador Vladimir Radulović primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Države Izrael u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu, Alonu Fišer Kam, povodom okončanja njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

17.07.2020.

Odgovor na COVID-19 u fokusu saradnje Crne Gore i Ujedinjenih nacija

Odgovor na COVID-19 u fokusu saradnje Crne Gore i Ujedinjenih nacija

Zajednički odgovor na krizu izazvanu pandemijom COVID-19 bio je centralna tema trinaestog sastanka Nadzornog komiteta za praćenje implementacije Integrisanog programa saradnje Crne Gore i Ujedinjenih nacija, koji je danas održan u Podgorici. Sastankom komiteta koji čine članovi Tima UN u zemlji i predstavnici osam ministarstava Vlade Crne Gore, kopredsjedavali su generalni direktor za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova, Veljko Milonjić i rezidentna koordinatorka Sistema UN u Crnoj Gori, Fiona Mekluni.

13.07.2020.

Burdž Kalifa i ADNOC kula u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u bojama crnogorske zastave

Burdž Kalifa i ADNOC kula u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u bojama crnogorske zastave

Povodom Dana državnosti Crne Gore – 13. jula, najviša zgrada na svijetu Burdž Kalifa u Dubaiju, osvijetljena je bojama crnogorske zastave drugu godinu zaredom. Pored nebodera u Dubaiju, ove godine su i na ADNOC kuli u Abu Dabiju projektovane boje crnogorskog državnog simbola.

12.07.2020.

Reagovanje povodom izjave ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića

U susret državnom prazniku, danas su građani Crne Gore primili nesvakidašnju čestitku od ministra vanjskih poslova Srbije. Ministar Dačić nam je, umjesto najboljih želja, uputio recepte za rušenje aktuelne vlasti, vlasti koja čuva evro-atlantsku, pro-zapadnu i sekularnu orijentaciju Crne Gore

11.07.2020.

Dan državnosti Crne Gore obilježen u Ljubljani polaganjem vijenca na Spomenik narodnim herojima

Dan državnosti Crne Gore obilježen u Ljubljani polaganjem vijenca na Spomenik narodnim herojima

Povodom 13. jula - Dana državnosti, ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji prof. dr Vujica Lazović položio je vijenac na spomen obilježju Grobnica narodnih heroja u Ljubljani, uz prisustvo počasne garde slovenačke vojske.

10.07.2020.

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Republike Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Republike Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Republike Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene. Poželjevši joj uspješan mandat, ministar Darmanović je ocijenio da Crna Gora i Litvanija imaju izuzetno dobre odnose, dodatno osnažene članstvom u NATO. Rekao je da se Crna Gora i Litvanija, kao i ostale baltičke države, odlično razumiju u odnosu na pitanja od međunarodnog i regionalnog značaja, što proizilazi iz sličnosti koje dijele kao male zemlje koje su kroz istoriju, ali i sada, morale odoljeti izazovima da bi očuvale svoj suverenitet.

08.07.2020.

Ministar Darmanović primio u posjetu Đanluku Pasarelija, šefa posmatračke misije ENEMO mreže

Ministar Darmanović primio u posjetu Đanluku Pasarelija, šefa posmatračke misije ENEMO mreže

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović imao je danas sastanak sa Đanlukom Pasarelijem, šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO), koja će nadgledati parlamentarne izbore raspisane za 30. avgust. Ministar je izrazio zadovoljstvo interesovanjem ENEMO mreže da posmatra crnogorske izbore i saopštio da će Ministarstvo vanjskih poslova dati podršku ENEMO timu u cilju uspješnog sprovođenja njihove misije.

03.07.2020.

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje ugrožavanje Konzulata u Vest Palm Biču

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđuje jučerašnje proteste, ugrožavanje bezbjednosti i imovine, kao i zahtjeve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Konzulata u Vest Palm Biču. Političke poruke, prijetnje i ideje, koje su se čule tokom protesta, iako daleko od Crne Gore i njenih ovdašnjih ideologa i inspiratora - SPC i njenih ispostava u našoj državi, samo su još jedna tužna, ali i opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina.