Manja slova Veća slova RSSMFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Vijesti

28.08.2020.

Ministar Darmanović sa predstavnicima OEBS/ODIHR Misije za praćenje izbora u Crnoj Gori

Ministar Darmanović sa predstavnicima OEBS/ODIHR Misije za praćenje izbora u Crnoj Gori Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa šefom Misije ODIHR-a za posmatranje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori Tamašom Mezeriksom, potpredsjednicom Parlamentarne Skupštine OEBS-a i specijalnom koordinatorkom za kratkoročnu posmatračku misiju OEBS-a Margaretom Cederfelt, šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Mariz Davije i šefom Odsjeka za izbore Parlamentarne skupštine OEBS-a Andreasom Bakerom.

23.08.2020.

Ministar Darmanović u intervjuu agenciji MINA : Građani na izborima biraju modernu sekularnu državu ili teokratsku

Ministar Darmanović u intervjuu agenciji MINA : Građani na izborima biraju modernu sekularnu državu ili teokratsku

Građani na parlamentarnim izborima biraju da li će Crna Gora biti moderna sekularna država svih građana, nacija i vjera ili teokratska država sa dominacijom jednog naroda, jedne vjere i jedne crkve, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

05.08.2020.

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Vlada Crne Gore je u potpunosti posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom i ulaže značajne napore da se izbori održe u demokratskoj i pravednoj atmosferi, ocijenjeno je na današnjem sastanku v.d. generalnog direktora za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Veljka Milonjića i predstavnika Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM).

03.08.2020.

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova

Kako se bliži dan izbora u Crnoj Gori, tako se proširuje i miješanje zainteresovanih faktora u naš izborni proces. Ovoga puta se u taj posao javno uključila i Ruska pravoslavna crkva, preko svoga predsjednika za spoljne veze crkve, mitropolita Ilariona, navodeći da je crnogorski ambasador u Moskvi pokušao da ga "lično ubijedi u valjanost" našeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

31.07.2020.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i šef Biroa za evropske poslove Stejt Departmenta SAD-a ambasador Filip T. Riker razgovarali o crnogorsko-američkim bilateralnim odnosima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i šef Biroa za evropske poslove Stejt Departmenta SAD ambasador Filip T. Riker razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uticaju COVID-19 pandemije na predstojeće izbore, dijalogu između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, istrajnim hibridnim prijetnjama i kampanji dezinformacija usmjerenoj protiv Crne Gore od strane malignih spoljašnjih aktera, kao i o crnogorskom pristupnom putu ka Evropskoj uniji.

31.07.2020.

Ambasadorka Ponorac predala akreditivna pisma predsjedniku Zelenskom

Ambasadorka Ponorac predala akreditivna pisma predsjedniku Zelenskom

Ambasadorka Dragica Ponorac predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Ukrajine Vladmiru Zelenskom, čime je preuzela dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi.

30.07.2020.

Darmanović-Sijarto: Punopravno članstvo u EU predstavlja temeljni cilj crnogorske vanjske politike

Crna Gora i Mađarska su prijateljske države, saveznici i bliski partneri koji zajednički doprinose izgradnji sigurnije i prosperitetnije Evrope, naglašeno je tokom razgovora ministra vanjskih poslova prof. dr Srđana Darmanovića i mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Petera Sijarta.

29.07.2020.

Darmanović-Orav: Crna Gora posvećena integraciji u zajednicu najrazvijenijih evropskih demokratija

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas sa šefom delegacije Evropske unije ambasadorom Aivom Oravom, povodom završetka njegove diplomatske misije u Crnoj Gori. Na sastanku je naglašeno da primarni cilj crnogorske vanjske politike ostaje pridruživanje zajednici najrazvijenijih evropskih demokratija, čemu je Crna Gora u potpunosti posvećena.

28.07.2020.

Crna Gora čvrsto posvećena saradnji u okviru regionalnih inicijativa SEECP i CEI

Crna Gora čvrsto posvećena saradnji u okviru regionalnih inicijativa SEECP i CEI

V.d. generalnog direktora za multilateralnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Veljko Milonjić, učestvovao je danas na virtuelnom sastanku političkih direktora u okviru Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim trenutno predsjedava Turska.

27.07.2020.

Darmanović-Kemp: Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo posvećeni zajedničkoj transatlantskoj budućnosti i jačanju tradicionalnog prijateljstva

Ministar vanjskih poslova, prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas sa Alison Kemp, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjevene Irske, povodom okončanja njene misije u Crnoj Gori.