Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Radulović i Čavušoglu: Odnosi Crne Gore i Turske u znaku intenzivnog političkog dijaloga i sadržajne bilateralne saradnje

Datum objave: 30.04.2021 19:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


„Diplomatske odnose Crne Gore i Turske karakterišu intenzivan politički dijalog i sadržajna bilateralna saradnja“, ocijenjeno je u današnjem telefonskom razgovoru ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i njegovog turskog kolege, Mevluta Čavušoglua.

Šef crnogorske diplomatije istakao je važnost uspostavljanja platformi koje će doprinijeti jačanju privredne i saradnje Crne Gore i Republike Turske u turističkom sektoru, ocijenivši ove oblasti kao ključne u vremenu ekonomskog oporavka u periodu pandemije.

Sagovornici su se saglasili da postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje dvije zemlje, te da će počasni konzul Crne Gore u Turskoj, sa konzularnim okrugom u Antaliji, svakako doprinijeti realizaciji aktivnosti koje će predstavljati pozitivan iskorak u tom pravcu. Takođe, ministri Čavušoglu i Radulović razgovarali su o učešću u regionalnim inicijativama, kao i o kandidaturama za upražnjena mjesta u ovim tijelima.

Šef turske diplomatije izrazio je zadovoljstvo zbog najavljenog učešća ministra Radulovića na "Antalijskom diplomatskom forumu", koji predstavlja priliku za razmjenu mišljenja i iskustava  u sferi diplomatije, politike i biznisa. Takođe, istaknuta je i važnost kulturnih veza dvije zemlje, za čije unapređenje i promociju postoji puno potencijala.

Ministarstvo vanjskih poslova