Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Radulović i ambasador Hovakimian: Crna Gora i Jermenija posvećene unapređivanju ekonomskih odnosa

Ministar Radulović i ambasador Hovakimian: Crna Gora i Jermenija posvećene unapređivanju ekonomskih odnosa
Datum objave: 21.01.2021 14:30 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Jermenije u Crnoj Gori sa sjedištem u Pragu Ashotom Hovakimianom.

 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo susretom, uprkos otežanim okolnostima usljed pandemije i istakli obostranu spremnost za unapređenje odnosa Crne Gore i Jermenije.

 

Ministar Radulović je ocijenio da postoji prostor za intenziviranje saradnje u brojnim oblastima, sa akcentom na ekonomiju i turizam.

 

Šef crnogorske diplomatije istakao je značaj dijaspore, ocjenjujući da ona predstavlja važan most saradnje. Iako male i geografski udaljene države, ministar Radulović je ocijenio da Crna Gora i Jermenija imaju zapaženu i sadržajnu saradnju u okviru multilateralnih foruma.

 

Ambasador Hovakimian ukazao je na značaj intenziviranja političkog dijaloga i saradnje, čemu bi značajno doprinio kontakt na ministarskom nivou, kao i održavanje konsultacija između ministarstava vanjskih poslova.

 

U pravcu unapređenja ekonomske saradnje, predložio je i organizovanje biznis foruma kada dozvoli epidemiološka situacija.

Amabasador Jermenije je kazao da bi bilo značajno uložiti napore u domenu vizne liberalizacije za jermenske građane, dodajući da bi to bio podsticaj za razvoj turizma. Takođe, izrazio je spremnost za organizovanje zajedničkih događaja u oblasti kulture.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj situaciji u Jermeniji, pri čemu su naglasili važnost dijaloga i mirnog rješenja, u cilju prevazilaženja konflikata.

 

 

Ministarstvo vanjskih poslova