Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Radulović-Sekulović: Vlada Crne Gore i ReSPA odgovorni i pouzdani partneri

Radulović-Sekulović: Vlada Crne Gore i ReSPA odgovorni i pouzdani partneri
Datum objave: 24.12.2020 16:38 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa direktoricom Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Ratkom Sekulović. On je istakao da će Crna Gora nastaviti da razvija snažne partnerske odnose sa ReSPA-om. Kako je poručio, Crna Gora će pružiti podršku svim aktivnostima koje imaju za cilj reformu javne uprave, sa posebnim fokusom na oblasti digitalizacije, razvoja e-Uprave i unapređenja informaciono-komunikacionih tehnologija. Šef crnogorske diplomatije je dodao da je partnerstvo sa ReSPA-om snažan podsticaj promociji unapređenja standarda javne uprave, kao važnoj oblasti na putu evropske integracije. Takođe, naglasio da Crna Gora čvrsto vjeruje u snagu i vrijednost saradnje u okviru regionalnih mehanizama, te da je neupitna njena privrženost razvoju dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje kao jednom od stubova vanjske politike.

Direktorica ReSPA-e Sekulović je zahvalila ministru Raduloviću na prijemu te čestitala imenovanje na tu funkciju. Ona je upoznala sagovornika sa aktivnostima ReSPA-e, koja je ove godine obilježila desetogodišnjicu rada. Kako je informisala, uspjeh i rezultati rada ove međunarodne organizacije su prepoznati od strane Evropske komisije, kao i drugih regionalnih organizacija. Sekulović je posebno naglasila značaj aktivnosti koje se odnose na unapređenje kapaciteta i povezanosti javne uprave, posebno u kontekstu pristupanja EU, te da je, na toj liniji, ReSPA prepoznata kao inovativni regionalni centar, sa širokim dijapazonom djelovanja na svim područjima od značaja za društveni razvoj.

Sagovornici su dogovorili nastavak komunikacije po svim pitanjima od obostranog značaja, posebno u kontekstu intenziviranja procesa evropske integracije Crne Gore.


Ministarstvo vanjskih poslova