Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Radulović i ambasadorka Alšamsi: Prijateljske odnose Crne Gore i UAE unaprijediti kroz jačanje ekonomske saradnje

Ministar Radulović i ambasadorka Alšamsi: Prijateljske odnose Crne Gore i UAE unaprijediti kroz jačanje ekonomske saradnje
Datum objave: 23.12.2020 14:27 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilom Abdelaziz Naser Said Alšamsi.

Ministar Radulović je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima i sveukupnom saradnjom Crne Gore i UAE, kao i spremnost za njeno dalje unapređenje. Na toj liniji, zahvalio je UAE na značajnoj pomoći koju su uputili Crnoj Gori tokom zdravstvene krize, dodajući da donacija predstavlja gest solidarnosti i humanosti u nepredvidivim i izazovnim vremenima. Šef crnogorske diplomatije kazao je da će, osim zacrtanih vanjskopolitičkih prioriteta – članstva u NATO, intenziviranje pregovora sa EU i dobrosusjedske saradnje, u fokusu njegovog mandata biti i ekonomski aspekt diplomatije i privlačenje stranih investicija.

Ambasadorka Alšamsi je naglasila da dvije države imaju jedinstvene odnose, koje je potrebno osnažiti kroz zajedničko djelovanje u brojnim segmentima. Ocijenila je da bi, u tom kontekstu, trebalo istražiti dodatne mogućnosti za saradnju, posebno u oblastima ekonomije, poljoprivrede, obrazovanja i nauke.

Na tom fonu, razmotrene su i mogućnosti organizovanja Mješovite ekonomske komisije, što predstavlja značajan okvir za sagledavanje konkretnih projekata za saradnju. Sagovornici su ocijenili da će održavanje Svjetske izložbe EXPO 2021 u Dubaiju biti važna prilika za promociju Crne Gore kao bezbjedne turističke i investicione destinacije.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o podršci na multilateralnom planu, kao i situaciji na Bliskom istoku, uz naglasak na važnost dijaloga i mirno rješavanje svih otvorenih pitanja.


Ministarstvo vanjskih poslova