Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Radulović i ambasador Grubišić: Neupitna podrška Hrvatske evropskom putu Crne Gore

Ministar Radulović i ambasador Grubišić: Neupitna podrška Hrvatske evropskom putu Crne Gore
Datum objave: 21.12.2020 15:37 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Hrvatske Veselkom Grubišićem.

Na sastanku je ocijenjeno da dvije prijateljske države njeguju partnerske i savezničke odnose, te da su posvećene unapređenju saradnje u duhu dobrosusjedske politike.

Ministar Radulović je zahvalio Hrvatskoj na snažnoj podršci tokom predsjedavanja Savjetom EU, tokom kojeg je Crna Gora otvorila posljednje pregovaračko poglavlje.
Na toj liniji, šef crnogorske diplomatije je istakao da nova Vlada ima neupitnu volju da ubrza proces evropske integracije, te da će posvećeno raditi na ispunjavanju kriterijuma u poglavljima 23 i 24, koji su neophodni za dalji napredak u pregovorima sa EU.

Ambasador Grubišić je kazao da, u tom kontekstu, Crna Gora ima snažnu podršku i pomoć Hrvatske, te da je njihov interes da Crna Gora, kao i druge države Zapadnog Balkana, budu što skorije dio evropske porodice. Na toj liniji, naglasio je da bi završavanje pregovora Crne Gore i Unije u ovom mandatu Evropske komisije poslalo pozitivan signal i ostalim državama kandidatima.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o važnim bilateralnim pitanjima, te dogovorili nastavak komunikacije u cilju realizacije vanjskopolitičkih prioriteta.


Ministarstvo vanjskih poslova