Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Radulović razgovarao sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Trpkoskim: Odlične političke odnose osnažiti ekonomskom saradnjom

Ministar Radulović razgovarao sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Trpkoskim: Odlične političke odnose osnažiti ekonomskom saradnjom
Datum objave: 21.12.2020 14:50 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim.

Ministar Radulović je izrazio zadovoljstvo frekventnim političkim dijalogom i sveukupnim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koje karakterišu tradicionalno prijateljstvo i sadržajna saradnja na bilateralnom, regionalnom i multilateralnom planu.

Šef crnogorske diplomatije je kazao da dvije države, kao članice NATO, dijele evroatlantske vrijednosti i snažno opredjeljenje ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ministar Radulović je istakao da bi ekonomsku saradnju trebalo unaprijediti kroz organizovanje biznis foruma, te na taj način povezati investitore dvije države i definisati potencijalne oblasti za ulaganje. Na toj liniji, ocijenio je da samo zajedničkim naporima možemo prevazići negativne posljedice COVID-19.

Ambasador Trpkoski je izrazio očekivanje da će odlični i prijateljski odnosi biti nastavljeni, dodajući da nas na to obavezuje zajednička istorija i očekivanja naših naroda. Istakao je da je Sjeverna Makedonija, riješavajući otvorena pitanja sa susjedima, postala država koja stvara mirne relacije, te njeguje dobrosusjedsku saradnju.

Ambasador Trpkoski je prenio ministru Raduloviću čestitke ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija povodom stupanja na dužnost. Na toj liniji, šef crnogorske diplomatije uputio je poziv kolegi iz Skoplja da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori čim epidemiološka situcija to dozvoli.

Sagovornici su dogovorili nastavak aktivnosti u cilju realizacije posjeta na najvišem političkom nivou, te pozdravili saradnju na multilateralnom planu kroz uzajamu podršku u međunarodnim organizacijama.


Ministarstvo vanjskih poslova