Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Radulović i ambasadorka Janković: Snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore

Ministar Radulović i ambasadorka Janković: Snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore
Datum objave: 15.12.2020 13:34 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa ambasadorkom Austrije Anom Janković

Ministar Radulović je naglasio da Crna Gora ostaje na istom vanjskopolitičkom kursu, sa fokusom na intenziviranje pregovora sa Evropskom unijom, kredibilno članstvo u Alijansi i dobrosusjedsku saradnju. 

Šef crnogorske diplomatije je zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskoj integraciji Crne Gore od početka reformskih procesa, pri čemu je ocijenio da Austrija predstavlja uzor u tom kontekstu. Ponovio je neupitnu posvećenost naše države ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, te ukazao na značaj obezbjeđivanja ekspertske pomoći u pojedinim pregovaračkim poglavljima.

Ambasadorka Janković je, čestitajući ministru Raduloviću stupanje na dužnost, pozdravila kontinuitet vanjske politike, te naglasila da Austrija snažno podržava evropske aspiracije Crne Gore. Na toj liniji, ukazala je i na značaj integracije cjelokupnog prostora Zapadnog Balkana u EU.

Izrazila je zadovoljstvo saradnjom dvije države u oblastima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i na multilateralnom planu kroz uzajamnu podršku kandidaturama u međunarodnim organizacijama. 

Dogovoren je nastavak intenzivne komunikacije, kao i obezbjeđivanje dijaloga na najvišem političkom nivou, što bi dodatno potvrdilo nastavak dugotrajnog prijateljstva dvije države.


Ministarstvo vanjskih poslova