Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministri Radulović i Grlić Radman: Crna Gora i Hrvatska dobri susjedi, prijatelji i saveznici

Ministri Radulović i Grlić Radman: Crna Gora i Hrvatska dobri susjedi, prijatelji i saveznici
Datum objave: 14.12.2020 13:26 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas telefonom sa šefom diplomatije Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Ministar Radulović je kazao da su Crna Gora i Hrvatska dobri susjedi, prijatelji i saveznici u okviru NATO, te da je sadržajna saradnja dvije države osnažena zajedničkim vrijednostima. Na toj liniji, naglasio je da Crna Gora čvrsto ostaje na evropskom i evroatlantskom kursu.

Šef crnogorske diplomatije je zahvalio Hrvatskoj na svesrdnoj podršci tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, tokom kojeg je, uprkos brojnim izazovima unutar Unije, Crna Gora otvorila posljednje pregovaračko poglavlje. Naglasio je da je bliska i sadržajna saradnja sa Hrvatskom visoko na vanjskopolitičkoj agendi Crne Gore.

Ministar Grlić Radman je, čestitajući šefu diplomatije Raduloviću stupanje na dužnost, pozdravio opredijeljenost nove Vlade da nastavi vanjskopolitički pravac, te iskazao nedvosmislenu podršku Hrvatske. Govoreći o bilateralnim pitanjima, ministar Grlić Radman je istakao da dvije države zajedničke teme rješavaju u duhu dobrosusjedske saradnje.

Šefovi diplomatija su dogovorili nastavak otvorene i intenzivne komunikacije o svim aspektima bilateralne saradnje. Na toj liniji, ministar Grlić Radman je uputio poziv ministru Raduloviću da u što skorijem periodu posjeti Zagreb, što će biti prilika da dodatno razmotre mogućnosti unapređenja odnosa Crne Gore i Hrvatske.

Ministarstvo vanjskih poslova