Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Radulović - ambasadorka Rajnke: Crna Gora posvećena savezništvu sa SAD

Ministar Radulović  - ambasadorka Rajnke: Crna Gora posvećena savezništvu sa SAD
Datum objave: 07.12.2020 17:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas, po preuzimanju dužnosti, sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ministar Radulović je izrazio zadovoljstvo susretom sa ambasadorkom SAD-a, tradicionalnim saveznikom i prijateljem Crne Gore. Šef diplomatije je ocijenio da dvije države imaju konstruktivnu bilateralnu saradnju, koja predstavlja jedan od temelja vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore. Radulović je takođe naglasio da su prijateljski međudržavni odnosi dodatno osnaženi strateškim savezništvom u okviru NATO alijanse. Ministar je dodao da Crna Gora ostaje posvećena trima ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja Crne Gore – savezništvu u okviru NATO alijanse, evropskoj integraciji i regionalnoj saradnji, te upoznao sagovornicu sa osnovnim načelima funkcionisanja nove Vlade.

Ambasadorka Rajnke zahvalila je ministru Raduloviću na prijemu, poželivši mu uspjeh u obavljanju ove važne funkcije. Kako je naglasila, Crna Gora predstavlja značajnog partnera SAD-a na Balkanu, posebno u okviru NATO alijanse, te da SAD izuzetno cijeni naše uspjehe i dostignuća na evropskom i evro-atlantskom putu. Izrazila je zadovoljstvo posvećenošću Crne Gore transatlantskom jedinstvu, te pozdravila spremnost nove Vlade da nastavi vanjskopolitički kurs. Takođe, dodala je da Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori ostaje potvrđeni prijatelj i partner Vladi Crne Gore i njenom narodu, te najavila da će, u tom duhu, nastojati da što prije uspostavi kontakte između nove američke i crnogorske administracije.

 Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se sadržajna komunikacija nastaviti u periodu koji slijedi, posebno u oblastima od obostranog interesa.

 

 Ministarstvo vanjskih poslova