Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasador Milorad Šćepanović predao akreditivna pisma ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu

Ambasador Milorad Šćepanović predao akreditivna pisma ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu
Datum objave: 24.11.2020 19:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji Milorad Šćepanović predao je akreditivna pisma ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Ruskoj Federaciji.

Predsjednik Putin je, govoreći o odnosima Crne Gore i Ruske Federacije, iskazao uvjerenje da će dvije države u narednom periodu dinamizirati bilateralnu saradnju, izražavajući spremnost zvanične Moskve u tom pogledu.

Podsjetivši na ovogodišnje obilježavanje dva značajna datuma svjetske istorije – 75 godina od završetka Drugog svjetskog rata i osnivanja Ujedinjenih nacija, predsjednik Putin je ukazao na potrebu međunarodne saradnje i udruživanja napora svih zemalja, kako u suočavanju sa posljedicama koje je uslovila pandemija koronavirusa, tako i u rješavanju brojnih izazova međunarodne zajednice na planu međunarodnog mira, bezbjednosti i razvoja, uz centralnu ulogu i značaj Ujedinjenih nacija.

Svečana ceremonija, uz učešće dvadeset ambasadora, tradicionalno je upriličena u Aleksandrovskoj dvorani Kremljovskog dvorca. Predsjednik Putin je uputio čestitke svim ambasadorima, uz želje za uspješan rad u obavljanju njihove važne misije.

 

Ministarstvo vanjskih poslova