Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Милорад Шћепановић предао акредитивна писма руском предсједнику Владимиру Путину

Амбасадор Милорад Шћепановић предао акредитивна писма руском предсједнику Владимиру Путину
Датум објаве: 24.11.2020 19:00 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасадор Црне Горе у Руској Федерацији Милорад Шћепановић предао је акредитивна писма руском предсједнику Владимиру Путину, чиме је ступио на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у Руској Федерацији.

Предсједник Путин је, говорећи о односима Црне Горе и Руске Федерације, исказао увјерење да ће двије државе у наредном периоду динамизирати билатералну сарадњу, изражавајући спремност званичне Москве у том погледу.

Подсјетивши на овогодишње обиљежавање два значајна датума свјетске историје – 75 година од завршетка Другог свјетског рата и оснивања Уједињених нација, предсједник Путин је указао на потребу међународне сарадње и удруживања напора свих земаља, како у суочавању са посљедицама које је условила пандемија коронавируса, тако и у рјешавању бројних изазова међународне заједнице на плану међународног мира, безбједности и развоја, уз централну улогу и значај Уједињених нација.

Свечана церемонија, уз учешће двадесет амбасадора, традиционално је уприличена у Александровској дворани Кремљовског дворца. Предсједник Путин је упутио честитке свим амбасадорима, уз жеље за успјешан рад у обављању њихове важне мисије.

 

Министарство вањских послова