Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Милоњић: Обезбјеђивање услова за објективно и тачно извјештавање медија обавеза сваке државе

Датум објаве: 17.11.2020 17:05 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Генерални директор за мултилатералне послове у Министарству вањских послова, амбасадор Вељко Милоњић, учествовао је на првом Министарском састанку Коалиције за слободу медија, одржаном 16. новембра у видео формату, у организацији Канаде и Републике Боцвана.

Генерални директор Милоњић је током излагања истакао да актуелна дешавања изазвана пандемијом ЦОВИД-19 захтијевају одлучан и истрајан приступ, указавши такође на потребу заједничког одговора на постојеће изазове. Он је нагласио да је криза изазвана пандемијом додатно оптеретила рад медија, ограничавајући слободу говора у многим државама које су, као одговор на кризу, увеле рестриктивне мјере. Милоњић је додао да је обавеза сваке државе да обезбиједи услове за објективно и тачно извјештавање, уз постојање механизама за борбу против ширења дезинформација и лажних вијести.

На Министарском састанку је потврђена и посвећеност Црне Горе реализацији међународних обавеза у области заштите и промоције медијских слобода.

Коалиција за слободу медија је партнерство земаља које заједно раде на унапређењу слободе медија и безбједности новинара. Први Министарски састанак Коалиције окупио је министре вањских послова и друге високе званичнике из више од 30 држава.


Министарство вањских послова