Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Milonjić: Obezbjeđivanje uslova za objektivno i tačno izvještavanje medija obaveza svake države

Datum objave: 17.11.2020 17:05 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Veljko Milonjić, učestvovao je na prvom Ministarskom sastanku Koalicije za slobodu medija, održanom 16. novembra u video formatu, u organizaciji Kanade i Republike Bocvana.

Generalni direktor Milonjić je tokom izlaganja istakao da aktuelna dešavanja izazvana pandemijom COVID-19 zahtijevaju odlučan i istrajan pristup, ukazavši takođe na potrebu zajedničkog odgovora na postojeće izazove. On je naglasio da je kriza izazvana pandemijom dodatno opteretila rad medija, ograničavajući slobodu govora u mnogim državama koje su, kao odgovor na krizu, uvele restriktivne mjere. Milonjić je dodao da je obaveza svake države da obezbijedi uslove za objektivno i tačno izvještavanje, uz postojanje mehanizama za borbu protiv širenja dezinformacija i lažnih vijesti.

Na Ministarskom sastanku je potvrđena i posvećenost Crne Gore realizaciji međunarodnih obaveza u oblasti zaštite i promocije medijskih sloboda.

Koalicija za slobodu medija je partnerstvo zemalja koje zajedno rade na unapređenju slobode medija i bezbjednosti novinara. Prvi Ministarski sastanak Koalicije okupio je ministre vanjskih poslova i druge visoke zvaničnike iz više od 30 država.


Ministarstvo vanjskih poslova