Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Милоњић учествовао на трећој конференцији за унапређење слободе вјероисповијести или увјерења

Датум објаве: 17.11.2020 16:50 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министарска конференција за унапређење слободе вјероисповијести или увјерења одржана је у виртуелном формату 16. и 17. новембра у организацији Министарства вањских послова Републике Пољске.


На конференцији која је окупила високе представнике из 58 земаља, у име Црне Горе учествовао је генерални директор за мултилатералне послове у Министарству вањских послова, амбасадор Вељко Милоњић.

Имајући у виду мултинационални, мултикултурални и мултиконфесионални карактер Црне Горе, Милоњић је казао да смо овој Иницијативи посебно посвећени, те да слобода вјероисповијести или увјерења представља основу људских права и слобода.

Амбасадор Милоњић се осврнуо на чињеницу да се ЦОВИД пандемија може злоупотријебити у циљу ограничавања људских права и слобода, самим тим и права на слободу вјероисповијести. У том контексту, истакао је да су предузете мјере Националног координационог тијела биле јавне и на линији препорука стручних здравствених институција, у настојању да буду пропорционалне опасности, једнаке за све грађане и базиране на позитивним прописима. Такође, Милоњић је нагласио да се данас не суочавамо само са религијском нетолеранцијом, већ са тероризмом и екстремизмом у име религије или увјерења на мјестима религијских обреда, што је недопустиво у 21. вијеку. У том контексту, истакао је да није довољно само осудити злочине, већ предузети све мјере  како би они били заустављени.

Министарство вањских послова