Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks: Dalje unapređenje bilateralne saradnje kroz jačanje političkog dijaloga

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks: Dalje unapređenje bilateralne saradnje kroz jačanje političkog dijaloga
Datum objave: 07.10.2020 15:50 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) u Crnoj Gori Karen Medoks. Ministar je ambasadorki poželio dobrodošlicu i uspješan mandat, te izrazio zadovoljstvo ostvarenom bilateralnom saradnjom, uz uvjerenje da postoji znatan prostor za njeno dalje unapređenje. Ukazao na značaj snaženja savezništva u okviru Nato alijanse.

Ambasadorka Medoks se zahvalila ministru Darmanoviću na gostoprimstvu, saglasivši se da dvije države ostvaruju kvalitetnu i sadržajnu saradnju, te izrazila nadu da će njen angažman u Crnoj Gori doprinijeti daljem unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa. Na toj liniji, pozdravila je uspjehe i dostignuća naše države na njenom evropskom i evro-atlantskom putu, uz uvjerenje da je to pokazatelj demokratskog karaktera i bića Crne Gore. Upoznavši ministra sa ključnim temama od značaja za njen mandat, posebno istakla da je „jačanje saradnje sa Crnom Gorom izuzetno važno”.

Sagovornici su ocijenili da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i UK u borbi protiv pandemije, kao i u oblastima ekonomije, investicija, nauke i održivog razvoja.

Ministarstvo vanjskih poslova