Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Nađija

Ministar Darmanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Nađija
Datum objave: 07.10.2020 15:30 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Rumunije Ferdinanda Nađija.

Ministar Darmanović je izrazio zahvalnost ambasadoru Nađiju na posvećenom sedmogodišnjem mandatu tokom kojeg je ostavio izuzetan trag u pogledu unapređenja crnogorsko-rumunskih odnosa u brojnim oblastima. Pohvalio je njegovo zalaganje kroz ulogu doajena diplomatskog kora i posebno zahvalio na kontinuiranoj pomoći Rumunije, kako političkoj tako i ekspertskoj, našem evropskom putu, kao i na jasnoj podršci politici proširenja EU na Zapadni Balkan.

Ambasador Nađi je istakao da mu je bila čast obavljati dužnost ambasadora u Crnoj Gori. Ukazao je na dobru saradnju koju baštine naše dvije države, osvrnuvši se na značaj intenzivnog političkog dijaloga na svim nivoima. Pozdravio je odličnu saradnju u okviru NATO-a i izrazio uvjerenje da ćemo uskoro biti partneri i u EU. Rumunija će, u tom kontekstu, nastaviti da se zalaže za što skoriju evropsku budućnost Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana - naglasio je ambasador Nađi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim kretanjima u Crnoj Gori. Obostrano je konstatovano da je za Crnu Goru ključan kontinuitet i dosljednost u ispunjavanju preuzetih spoljno-političkih obaveza i prioriteta.


Ministarstvo vanjskih poslova