Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a
Datum objave: 05.08.2020 17:01 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je u potpunosti posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom  i ulaže značajne napore da se izbori održe u demokratskoj i pravednoj atmosferi, ocijenjeno je na današnjem sastanku v.d. generalnog direktora za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Veljka Milonjića i predstavnika Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM).


Milonjić je naglasio da podrška EOM-a, kao i značajnog broja međunarodnih posmatrača koji će biti prisutni na predstojećim izborima, predstavlja potvrdu zalaganja Crne Gore da se kvalitetno pripremi za održavanje izbora, posebno imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom, odnosno mjere i ograničenja koja će se, shodno tome, morati poštovati.

Na toj liniji, uputio je zahvalnost sagovornicima na kontinuiranom doprinosu ODIHR-a kvalitetnom sprovođenju crnogorskog izbornog procesa, čiji je kredibilitet osnažen prisustvom ove eminentne institucije.

Šef Izborne posmatračke misije Tamaš Meserik zahvalio je Ministarstvu vanjskih poslova, kao i ostalim partnerima, na svesrdnoj i institucionalnoj podršci u vidu obezbjeđivanja svih relevantnih informacija za njihov budući angažman u Crnoj Gori.

Sagovornici su ocijenili da su zahvaljujući boravku Misije za ocjenu potreba ODIHR-a (NAM) za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, obezbijeđeni svi uslovi za funkcionisanje posmatračke misije.

Takođe, sagovornici su se saglasili da je učešće na izborima svih relevantnih stranaka ili njihovih koalicija od posebnog značaja za legitimitet izbornog procesa. 

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo povodom dosadašnje sadržajne i uspješne saradnje Crne Gore i ODIHR-a, uz očekivanje da će ona biti nastavljena uz punu podršku Ministarstva vanjskih poslova EOM-u tokom boravka u Crnoj Gori.


Ministarstvo vanjskih poslova