Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Državni sekretar Radulović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Države Izrael u Crnoj Gori Alonu Fišer Kam

Datum objave: 17.07.2020 13:30 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar, ambasador Vladimir Radulović primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Države Izrael u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu, Alonu Fišer Kam, povodom okončanja njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

Državni sekretar je zahvalio ambasadorki Fišer Kam na zalaganju i ličnom doprinosu unapređenju odnosa dvije države u proteklom četvorogodišnjem periodu.
Obostrano je izraženo zadovoljstvo sveukupnim odnosima Crne Gore i Države Izrael, koje karakteriše intenzivan politički dijalog na visokom i najvišem nivou, te dinamična saradnja, prevashodno u domenima turizma i obrazovanja. Ambasadorka Fišer Kam je naglasila da se saradnja u oblasti turizma nastavlja i u uslovima pandemije, budući da izraelski turisti imaju želju da posjete Crnu Goru, uz poštovanje svih odgovarajućih zdravstvenih protokola.

Državni sekretar je ovom prilikom zahvalio na vrijednim donacijama koje je izraelska strana opredijelila našem zdravstvenom sistemu u jeku borbe protiv koronavirusa, što predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva koje se dodatno učvršćuje u izazovnim vremenima.

Sagovornici su zajednički potvrdili opredjeljenje za dalji razvoj svestranih odnosa, naročito u oblastima ekonomije, nauke i inovacija. Odličnim bilateralnim odnosima veliki doprinos daje počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot, a novi sadržaj i dinamiku će svakako donijeti i današnje otvaranje Počasnog konzulata Izraela u Podgorici.

Dogovoreno je da se tokom naredne godine održi nova runda političkih konsultacija dva ministarstva vanjskih poslova u Podgorici.

Ministarstvo vanjskih poslova