Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министар Дармановић примио у посјету Ђанлуку Пасарелија, шефа посматрачке мисије ЕНЕМО мреже

Министар Дармановић примио у посјету Ђанлуку Пасарелија, шефа посматрачке мисије ЕНЕМО мреже
Датум објаве: 08.07.2020 15:03 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић имао је данас састанак са Ђанлуком Пасарелијем, шефом мисије Европске мреже организација за посматрање избора (ЕНЕМО), која ће надгледати парламентарне изборе расписане за 30. август. Министар је изразио задовољство интересовањем ЕНЕМО мреже да посматра црногорске изборе и саопштио да ће Министарство вањских послова дати подршку ЕНЕМО тиму у циљу успјешног спровођења њихове мисије.

Шеф црногорске дипломатије је саопштио да Црна Гора има једноставан и флексибилан изборни систем и да су избори увијек компетитивни. Упознао је саговорника са реформама изборног законодавства, примарно са професионализацијом Државне изборне комисије као централног тијела изборног процеса. Казао је да тиме Црна Гора испуњава циљеве у оквиру приступних преговора са Европском унијом, која је главна стратешка дестинација Црне Горе.

Пасарели је захвалио министру на добродошлици и казао да његова мрежа планира да задржи базу у Црној Гори. Рекао је да ЕНЕМО мрежа броји чланове из разних земаља свијета и да су ово први избори које посматрају у Црној Гори. Изразио је увјерење да ће његова мисија бити успјешна и да ће наићи на пуну подршку Владе Црне Горе.

Шеф црногорске дипломатије је на крају састанка предао Пасарелију акредитације за његов тим за посматрање наредних парламентарних избора.


Министарство вањских послова