Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministar Darmanović primio u posjetu Đanluku Pasarelija, šefa posmatračke misije ENEMO mreže

Ministar Darmanović primio u posjetu Đanluku Pasarelija, šefa posmatračke misije ENEMO mreže
Datum objave: 08.07.2020 15:03 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović imao je danas sastanak sa Đanlukom Pasarelijem, šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO), koja će nadgledati parlamentarne izbore raspisane za 30. avgust. Ministar je izrazio zadovoljstvo interesovanjem ENEMO mreže da posmatra crnogorske izbore i saopštio da će Ministarstvo vanjskih poslova dati podršku ENEMO timu u cilju uspješnog sprovođenja njihove misije.

Šef crnogorske diplomatije je saopštio da Crna Gora ima jednostavan i fleksibilan izborni sistem i da su izbori uvijek kompetitivni. Upoznao je sagovornika sa reformama izbornog zakonodavstva, primarno sa profesionalizacijom Državne izborne komisije kao centralnog tijela izbornog procesa. Kazao je da time Crna Gora ispunjava ciljeve u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, koja je glavna strateška destinacija Crne Gore.

Pasareli je zahvalio ministru na dobrodošlici i kazao da njegova mreža planira da zadrži bazu u Crnoj Gori. Rekao je da ENEMO mreža broji članove iz raznih zemalja svijeta i da su ovo prvi izbori koje posmatraju u Crnoj Gori. Izrazio je uvjerenje da će njegova misija biti uspješna i da će naići na punu podršku Vlade Crne Gore.

Šef crnogorske diplomatije je na kraju sastanka predao Pasareliju akreditacije za njegov tim za posmatranje narednih parlamentarnih izbora.


Ministarstvo vanjskih poslova