Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Ambasador Obrad Mišo Stanišić predao akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću

Ambasador Obrad Mišo Stanišić predao akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću
Datum objave: 19.09.2019 15:18 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasador Obrad Mišo Stanišić predao je akreditivna pisma predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, čime je i formalno stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Komšić pozdravio je stupanje na dužnost novog crnogorskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, poželivši mu uspješnu diplomatsku misiju. Izrazio je zadovoljstvo međudržavnim odnosima, koji predstavljaju primjer iskrene i dobrosusjedske saradnje, te pohvalio uspjeh Crne Gore u procesu evropske integracije.

Ambasador Stanišić zahvalio je na srdačnom i prijateljskom prijemu i izrazio uvjerenje da će se sveukupna saradnja između Crne Gore i BiH, tokom njegovog mandata, dodatno unaprijediti u svim oblastima. Stanišić je kazao da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju otvorenu i prijateljsku saradnju, te da će naša država nastaviti sa snažnom podrškom Sarajevu u integracionim procesima kroz prenos znanja i iskustava.