Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Одржане друге политичке консултације између министарстава вањских послова Црне Горе и НДР Алжир

Одржане друге политичке консултације између министарстава вањских послова Црне Горе и НДР Алжир
Датум објаве: 16.09.2019 12:10 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВПДруге политичке консултације између министарстава вањских послова Црне Горе и НДР Алжир одржане су данас у Алжиру. Делегације су предводили државни секретар амбасадор Зоран Јанковић и генерални директор за Европу Ханецхе Мохамед.

Овом приликом размотрена је досадашња билатерална сарадња и идентификовани модалитети њеног даљег унапређења. Обострано је изражена спремност за интензивирање политичких контаката на високом нивоу и, у том контексту, договорена је реализација министарске посјете у наредном периоду.

Саговорници су се сагласили да постоји простор за продубљивање сарадње у областима туризма, енергетике, пољопривреде и поморског саобраћаја. У циљу употпуњавања нормативно-правног оквира, исказали су задовољство усаглашавањем Споразума између двије владе о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, те оцијенили да уговорну базу треба проширити и на споразуме о сарадњи у области економије, унутрашњих и вањских послова.

Амбасадор Јанковић је имао и одвојени састанак са генералним директором за Африку Софианом Мимоунијем, са којим је детаљније разговорао о актуелној ситуацији и кризним жариштима у Сјеверној Африци и на Блиском истоку.

У оквиру дводневне посјете Алжиру, делегацију Црне Горе примио је и министар вањских послова Алжира Сабри Боукадоум. Том приликом, а у правцу снажења пријатељских односа двије државе, пренијет је позив алжирском министру да посјети Црну Гору.

Министарство вањских послова