Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Амбасадор Петровић предала акредитивна писма предсједнику Републике Сјеверне Македоније Стеву Пендаровском

Амбасадор Петровић предала акредитивна писма предсједнику Републике Сјеверне Македоније Стеву Пендаровском
Датум објаве: 21.06.2019 15:20 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасадор Црне Горе у Републици Сјеверној Македонији Марија Петровић предала је данас акредитивна писма предсједнику Републике Сјеверне Македоније Стеву Пендаровском, чиме је ступила на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора на резидентној основи.

У разговору са предсједником Пендаровским, амбасадорка Петровић је изразила увјерење да ће њен мандат бити у функцији даљег снажења иначе одличних билатералних односа и пријатељских веза између двије државе. Уз оцјену да односи Црне Горе и Сјеверне Македоније несумњиво служе као примјер успјешне регионалне сарадње, нагласила је да подударни вањскополитички приоритети представљају добар темељ за даље јачање међудржавних веза у свим сегментима, првенствено у дијелу економије и инфраструктуре. Истакла је очекивање да ће интеграциони пут Сјеверне Македоније у ЕУ бити једнако успјешан као и процес приступања НАТО-у, поновивши спремност Црне Горе да помогне кроз пренос искуства.

Предсједник Пендаровски честитао је амбасадорки Петровић ступање на дужност, те пренио интерес за даљим интензивирањем и продубљивањем билатералних односа између двије пријатељске државе у свим областима од заједничког интереса. Саопштио је да је снажна и безрезервна подршка Црне Горе европској и евроатлантској перспективи Сјеверне Македоније посебно значајна, те изразио захвалност за ратификацију Протокола о приступању Републике Сјеверне Македоније НАТО у Скупштини Црне Горе.