Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Objavljen poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Fonda Centralno—evropske inicijative (CEI) za saradnju

Datum objave: 12.03.2018 15:18 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Sekretarijat Centralno-evropske inicijative u Trstu objavio je 8. marta poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Fonda CEI za saradnju.

Prijedlozi projekata moraju biti u skladu sa Akcionim planom CEI 2018-2020 (dostupan na sajtu http://www.cei.int/content/cei-plan-action-2018-2020) i ispunjavati kriterijume propisane Pozivom za projekte i Smjernicama za apliciranje.

Prijedlozi aktivnosti trebaju biti fokusirani na mobilnost i povezanost u CEI regionu kroz razmjenu i prenos znanja između država članica CEI (Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina)

Poziv je otvoren za sve organizacije u privatnom i javnom sektoru, kao i međunarodne i regionalne organizacije.

Aktivnosti saradnje mogu se odnositi na organizovanje konferencija, seminara, radionica i ostalih vrsta sastanaka, kao i pripremu studija i analiza. Ostale vrste aktivnosti koje su u skladu sa osnovnim ciljevima mogu biti uzeti u razmatranje, uključujući one inicijative koje imaju za cilj pružanje podrške izradi projekata u vezi sa implementacijom makro regionalnih strategija i Strategije razvoja Jugoistočne Evrope do kraja 2020. godine (JIE 2020).

Ukupan budžet u okviru ovog poziva iznosi 400.000 eura, a maksimalan iznos koji može biti odobren po projektu iznosi 15.000 eura.

Period za implementaciju aktivnosti je 1. januar-31. decembar 2019. godine.

Detaljnije informacije o pozivu, uslovima i načinu apliciranja nalaze se na internet stranici CEI: http://www.cei.int/content/cooperation-activities?tab=1

Rok za dostavljanje aplikacija je 8. maj 2018. godine na e-mail adresu: applications.coopfund@cei.int