Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Министарство вањских послова и европских интеграција објавило Информатор „На граници са ЕУ“

Министарство вањских послова и европских интеграција објавило Информатор „На граници са ЕУ“
Датум објаве: 27.06.2013 16:10 | Аутор: Министарство вањских послова и европских интеграција

Испис Штампај страницу


Приступањем Републике Хрватске Европској унији 1. јула 2013. године Црна Гора ће дијелити границу с Европском унијом. Чланство у Европској унији је, свакако, догађај од највећег значаја за сусједну Хрватску, али ће у знатној мјери утицати и на Црну Гору.

Министарство вањских послова и европских интеграција Црне Горе је у сарадњи са великим бројем институција припремило информатор „На граници са ЕУ“ који је доступан овдје, у којем можете наћи детаљније информације у вези са утицајем уласка Хрватске у ЕУ на црногорске грађане, те ситуацијама које се односе на путовање, образовање, рад, трговину, економију, прелазак границе и сл.

У партнерству Министарства вањских послова и европских интеграција, Министарства унутрашњих послова и Генералног секретаријата Владе Црне Горе од суботе 29. јуна до понедјељка 01. јула у дневним новинама биће дистрибуирана краћа верзија информатора-брошура са питањима од највећег интереса за грађане Црне Горе.

У изради овог информатора/брошуре учествовале су бројне институције у Црној Гори, дајући и верификујући одговоре на питања. Министарство вањских послова и европских интеграција се овом приликом захваљује свим институцијама – партнерима на доприносу, а посебно Дирекцији за европске интеграције Босне и Херцеговине на уступљеном материјалу који је био основа за израду ове брошуре.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА
И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА