Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Zagreb: Upriličena svečanost povodom Dana državnosti Crne Gore

Zagreb: Upriličena svečanost povodom Dana državnosti Crne Gore
Datum objave: 10.07.2019 13:41 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ambasada Crne Gore u Republici Hrvatskoj organizovala je sinoć svečani prijem povodom obilježavanja državnog praznika Crne Gore – Dana državnosti.

Ambasador Boro Vučinić istakao je da 13. jul predstavlja simbol vjekovne crnogorske postojanosti i slobode, koji je utemeljio današnju savremenu Crnu Goru, privrženu evropskoj civilizaciji i kulturi. Dodao je da je Crna Gora, kao država multietničkog i multivjerskog života, te članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU, ozbiljan i odgovoran partner regionu, Evropi i cijelokupnoj međunarodnoj zajednici.

„Crna Gora želi da se dobri bilateralni odnosi sa prijateljskom Hrvatskom sve više izgrađuju i razvijaju. To je važan garant stabilnosti i zajedničke evropske budućnosti“, zaključio je ambasador Vučinić.

Prijemu, koji je bio izrazito zapažen u hrvatskoj javnosti, prisustvovali su visoki državni zvačnici Republike Hrvatske, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, bivši predsjednik Stjepan Mesić bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor, članovi diplomatskog kora, poslenici javnog i kulturnog života, te predstavnici crnogorske zajednice u toj državi.