Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Софија: Свечано обиљежен Дан државности Црне Горе

Софија: Свечано обиљежен Дан државности Црне Горе
Датум објаве: 02.07.2019 14:51 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Поводом државног празника - Дана државности Црне Горе – Амбасада Црне Горе у Републици Бугарској организовала је јуче свечани пријем, којем је присуствовао велики број гостију, међу којима је била и потпредсједница Републике Бугарске Илијана Јотова.

Том приликом, амбасадорка Снежана Радовић је изразила задовољство традиционално одличним односима између Црне Горе и Бугарске, који се, на темељу интензивног политичког дијалога, континуирано унапређују у областима економије, туризма и културе. На тој линији, амбасадорка је подсјетила на дугу традицију црногорско-бугарских односа кроз историју, о чему свједоче и недавно пронађене инкунабуле и постинкунабуле црногорских штампарија. Поновила је да Црна Гора да, као чланица НАТО-а и предводник процеса приступања Европској унији, представља фактор стабилности у региону.

Присутнима се обратила и потпредсједница Јотова, која је пренијела утиске из недавне посјете Црној Гори, те посебно указала на значај инфраструктурног повезивања земаља региона.

Свечаности су присуствовали и министар саобраћаја, информационих технологија и комуникација Росен Жељазков, градоначелница Ловеча Корнелија Маринова, посланици и бројни други бугарски званичници, представници дипломатског кора, посленици јавног и културног живота Бугарске, као и представници црногорске заједнице у тој земљи.