Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Sofija: Svečano obilježen Dan državnosti Crne Gore

Sofija: Svečano obilježen Dan državnosti Crne Gore
Datum objave: 02.07.2019 14:51 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Povodom državnog praznika - Dana državnosti Crne Gore – Ambasada Crne Gore u Republici Bugarskoj organizovala je juče svečani prijem, kojem je prisustvovao veliki broj gostiju, među kojima je bila i potpredsjednica Republike Bugarske Ilijana Jotova.

Tom prilikom, ambasadorka Snežana Radović je izrazila zadovoljstvo tradicionalno odličnim odnosima između Crne Gore i Bugarske, koji se, na temelju intenzivnog političkog dijaloga, kontinuirano unapređuju u oblastima ekonomije, turizma i kulture. Na toj liniji, ambasadorka je podsjetila na dugu tradiciju crnogorsko-bugarskih odnosa kroz istoriju, o čemu svjedoče i nedavno pronađene inkunabule i postinkunabule crnogorskih štamparija. Ponovila je da Crna Gora da, kao članica NATO-a i predvodnik procesa pristupanja Evropskoj uniji, predstavlja faktor stabilnosti u regionu.

Prisutnima se obratila i potpredsjednica Jotova, koja je prenijela utiske iz nedavne posjete Crnoj Gori, te posebno ukazala na značaj infrastrukturnog povezivanja zemalja regiona.

Svečanosti su prisustvovali i ministar saobraćaja, informacionih tehnologija i komunikacija Rosen Željazkov, gradonačelnica Loveča Kornelija Marinova, poslanici i brojni drugi bugarski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora, poslenici javnog i kulturnog života Bugarske, kao i predstavnici crnogorske zajednice u toj zemlji.