Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Dan nezavisnosti obilježen u Ljubljani: Crna Gora i Slovenija prijateljske i partnerske zemlje

Dan nezavisnosti obilježen u Ljubljani: Crna Gora i Slovenija prijateljske i partnerske zemlje
Datum objave: 21.05.2019 15:27 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


MVPPovodom državnog praznika - Dana nezavisnosti, Ambasada Crne Gore u Republici Sloveniji upriličila je sinoć svečanost kojoj je prisustvovalo preko 300 gostiju, među kojima i ministar obrazovanja u Vladi Republike Slovenije dr Jernej Pikalo, ministar za Slovence u svijetu Peter Česnik, državni sekretar u Kabinetu premijera Uroš Prikl, poslanici Državnog zbora, članovi diplomatskog kora, istaknuti privrednici, poslenici slovenačkog javnog i kulturnog života, kao i predstavnici dijaspore i crnogorski studenti. 

Ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji prof. dr Vujica Lazović je tom prilikom ukazao na izvanredne odnose dvije države, koji su, tradicionalno prijateljski i partnerski, a koje, istovremeno, karakteriše i veoma sadržajna saradnja na svim nivoima. Istakao je, takođe, da Crna Gora izuzetno cijeni podršku koju Slovenija pruža na putu ostvarenja ključnog spoljno-političkog priortiteta Crne Gore - učlanjenja u Evropsku uniju. 

MVPTokom svečanosti predstavljeni su segmenti bogatog umjetničkog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, a u muzičkom dijelu programa nastupila je mješovita vokalna grupa - Klape „Alata“ i „Asa Voće“.

Obilježavanju ovog važnog datuma i sveobuhvatnoj prezentaciji Crne Gore u Sloveniji tim povodom doprinijela je i Nacionalna turistička organizacija.