Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Брисел: Поводом 13. јула, дана Државности Црне Горе, организовано облачење Манекена Писа у црногорску националну ношњу

Брисел: Поводом 13. јула, дана Државности Црне Горе, организовано облачење Манекена Писа у црногорску националну ношњу
Датум објаве: 13.07.2017 13:00 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Амбасада Црне Горе у Бриселу, организовала је данас, поводом националног празника - 13. јула, облачење Манекена Писа у црногорску националну ношњу. Облачење малене статуе дјечака - симбола града Брисела - у костиме и боје националних обиљежја представља традицију и једну од туристичких атракција града.

Амбасадор Владимир Радуловић је у кратком обраћању подсјетио на један од најзначајнијих датума у новијој историји Црне Горе, који, за њене грађане, има посебно мјесто. „И због тога, што је прије скоро 140 година, на Берлинском конгресу, Црна Гора уписана у историјске књиге и међународно право као суверена нација и независна држава, али и због 13. јула 1941. године, када је ова мала држава са обала Медитеранског мора, међу првима у поробљеној Европи, устала против нацизма и тоталитаризма свих вста, у борби за слободу”, казао је Радуловић.

Догађају су присуствовали представници дипломатског кора, управе града Брисела, удружења „Пријатељи Манекена Писа“, црногорски грађани који живе у Белгији, као и бројни мјештани и туристи.