Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Beč: Predstavnici Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama u Beču učestvovali na paradi ponosa ''Mnogo boja – jedna zajednica’’

Beč: Predstavnici Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama u Beču učestvovali na paradi ponosa
Datum objave: 19.06.2017 10:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama u Beču učestvovali su na paradi ponosa ''Mnogo boja – jedna zajednica’’ u okviru diplomatskog kontigenta podrške pod sloganom ''Diplomate za jednakost'', s ciljem da i na ovaj način afirmišu svoje protivljenje svim oblicima diskriminacije.

U okviru diplomatskog kontigenta na paradi je prisustvovalo oko 150 predstavnika iz 20 država, a učešće je uzelo i devet ambasadora, šefova Misija, koji su predvodili diplomatsku povorku, među kojima i stalna predstavnica Crne Gore pri UN, OEBS i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, ambasadroka Slavica Milačić.

Učešću diplomatskih predstavništava na Paradi ponosa u Beču prethodilo je objavljivanje zajedničke izjave koju je podržalo 30 delegacija. Diplomate se u zajedničkoj izjavi, pored ostalog, pozivaju na međunarodno pravo u oblasti ljudskih prava, koje se zasniva na premisi da svi pojedinci imaju ista prava i slobode, kao što je navedeno u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima. Naglašeno je, takođe, da svi građani, uključujući LGBTI osobe, treba da budu u mogućnosti da slobodno žive bez straha od nasilja i diskriminacije i da imaju aktivnu ulogu u društvu.

Zajedničku izjavu možete preuzeti ovdje..