Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Minhen: Obilježena jedanaestogodišnjica obnove nezavisnosti Crne Gore

Minhen: Obilježena jedanaestogodišnjica obnove nezavisnosti Crne Gore
Datum objave: 23.05.2017 20:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Generalni Konzulat Crne Gore u Minhenu u saradnji sa partnerima organizovao je proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore 21. maja u zdanju Muzeja pet kontinenata.

Predstavnicima diplomatskog kora, političkog, kulturnog i privrednog života Bavarske su se obratili generalni konzul Crne Gore u Minhenu Veljko Milonjić i u ime Vlade Bavarske Predsjednica Vlade gornje Bavarske gospođa Brigita Brunner.

Milonjić je podsjetio na značaj 21. maja, dana kada je ispravljena istorijska nepravda duga 88 godina i kada je Crna Gora stekla osnov da danas može da bude tamo gdje joj je mjeso, među partnerima koji baštine demokratske i civilizacijske vrijednosti, kao članica NATO-a i izvjesna buduća članica EU. Brunner je čestitajući praznik i članstvo u NATO savezu, Crnoj Gori poželjela da nastavi putem jačanja demokratije i razvoja za koji se kao nezavisna zemlja opredijelila i istakla da će Bavarska i Njemačka nastaviti da budu pouzdan partner na tom putu.

Zvanicama se obratio i Rudiger Flajhe, direktor marketinga i prodaje u Kompaniji Luštica Development koji je, nakon prikazivanja turističko promotivnog materijala o Crnoj Gori, predstavio projekat ‘’Luštica Bay’’, koja je bila pokrovitelj skupa.