Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Kijev: Obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore

Datum objave: 29.05.2017 18:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Konzulata Crne Gore u Kijevu i počasnog konzula Stanislava Dovgog u prostorijama Kulturnog centra Počasnog konzulata upriličen je je svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Ambasador Ljubomir Mišurović zahvalio je počasnom konzulu na organizaciji proslave i učesnicima na prisustvu povodom obilježavanja ovog važnog datuma za Crnu Goru. Naglasio je da se protekla godina može ocijeniti uspješnom, jer su otvaranjem Ambasade u Kijevu stvoreni svi preduslovi za nastavk daljeg unaprijeđenja saradnje i ukupnih bilateralnih odnosa dvije države, u svim segmentima, na obostranu korist naših građana i zemalja.

Ovom prilikom, ambasadoru i drugim zvanicama, uručene su plakete za poseban doprinos u razvoju ukrajinsko-crnogorskog prijateljstva.

Na prijemu su prisustvovale ugledne ličnosti iz političkog, naučnog, kulturnog, poslovnog i javnog života Ukrajine, gosti i prijatelji Crne Gore, kao i Ljiljia Hrinevič, ministarka obrazovanja u Vladi Ukrajine, Andrej Šipko, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva u Verhovnoj Radi Ukrajine i mnogi drugi. Skupu je prisustvovao i Predrag Milović, počasni konzul Ukrajine u Crnoj Gori.