Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Визни режим за стране држављане

МВПЕИ

Визни режим за стране држављане

Имаоци путних испрва са важећом Шенген визом, важећом визом Сједињених Америчких Држава, Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске и Републике Ирске или дозволом боравка у тим земљама могу улазити и боравити, односно прелазити преко територије Црне Горе до 30 дана, а најдуже до истека визе, ако је вријеме важења те визе краће од 30 дана.

Имаоци путних исправа издатих од стране држава чланица Европске уније, Сједињених Америчких Држава, Краљевине Норвешке, Републике Исланда, Швајцарске Конфедерације, Канаде, Државне заједнице Аустралије, Новог Зеланда и Јапана, на основу Конвенције о правном положају избјеглица из 1951. године или Конвенције о правном положају лица без држављанства из 1954. године, као и путних исправа за странце, могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Црној Гори до 30 дана без визе.

Само посједовање визе није и гаранција уласка у Црну Гору, већ морају бити испуњени и остали услови за улазак и боравак странаца у Црној Гори прописани Законом о странцима ("Службени лист ЦГ" 12/18 и 3/19).
Визни режим између Црне Горе и других држава регулисан је Уредбом о визном режиму, „Службени лист ЦГ“, бр. 33/19 и 67/20, (Уредбу можете преузети ОВДЈЕ ).

Виза не представља одобрење за рад у Црној Гори. Лицу које намјерава да ради у Црној Гори мора добити одобрење привременог боравка ради запошљавања или сезонског рада, а на основу претходно издате радне дозволе.