MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Crnogorska delegacija učestvovala na pripremnom sastanku za Digitalni samit u Skoplju

Crnogorska delegacija učestvovala na pripremnom sastanku za Digitalni samit u Skoplju
Datum objave: 19.02.2018 11:15 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Crnogorska delegacija koju su činili predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva javne uprave i Ministarstva nauke, predvođena v.d. generalnim direktorom Generalnog direktorata za EU i regionalnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Aleksandarom Drljevićem učestvovala je na pripremnom sastanku za Digitalni samit koji se održao juče i danas u Skoplju.

Osim pitanja koja su se odnosila na pripremu, definisanje agende i ključnih tema za diskusiju tokom Digitalnog samita, koji će se održati 18. i 19. aprila u Skoplju, na sastanku je bilo riječi i o nacionalnim koordinacionim strukturama za Regionalni ekonomski prostor u zemljama Zapadnog Balkana. Učesnici su se saglasili da će samit biti posebno važan zbog dalje digitalne transformacije i unapređenja internet pokrivenosti u regionu, pitanja rominga među zemljama Zapadnog Balkana, kao i unapređenja digitalnih vještina kroz sisteme obrazovanja.

Na pripremnom sastanku učestvovali su predstavnici relevatnih institucija svih šest zemalja Regiona, kao i predstavnici Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije i Evropske komisije.