Manja slova Veća slova RSS

Press centar
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Najave

12.02.2017.

NAJAVA: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u prvoj zvaničnoj posjeti Republici Italiji

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće u prvoj zvaničnoj posjeti Republici Italiji, od 13.-15. februara 2017. Tokom posjete planirani su susreti sa ministrom vanjskih poslova Republike Italije Anđelinom Alfanom, potpredsjednikom Vlade Republike Italije za evropske poslove Sandrom Gocijem, ministarkom odbrane Republike Italije Robertom Pinoti i opunomoćenim ministrom Mikelom Đakomelijem, specijalnim izaslanikom Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije za Samit zemalja Zapadnog Balkana.

09.02.2017.

NAJAVA: Ministar Darmanović na prvom zvaničnom sastanku Jadranske trilaterale u Splitu

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće u petak, 10. februara na poziv potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Davora Iva Stiera prvom zvaničnom sastanku Jadranske trilaterale u Splitu. Jadranska trilaterala je inicijativa Crne Gore, Albanije i Hrvatske usmjerena na jačanje saradnje tri države u oblastima integracija, političkog dijaloga i ekonomske i bezbjednosne saradnje. U tom kontekstu, na sastanku u Splitu će biti riječi o evro-atlantskim i evropskim integracionim procesima u regionu, ali i o konkretnim načinima unapređenja saradnje kroz ekonomske, infrastrukturne i projekte prekogranične saradnje.

08.02.2017.

NAJAVA: Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Zapadno-balkanske šestorke (WB6) u Skoplju

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Zapadno-balkanske šestorke (WB6) u Skoplju, 9. februara o.g, na poziv makedonskog šefa diplomatije Nikole Poposkog. Glavne teme sastanka biće sumiranje rezultata u sprovođenju odluka sa prošlogodišnjeg Samita WB6 u Parizu i priprema za predstojeći julski Samit u Trstu. Na sastanku će se, takođe, razgovarati o prioritetnim pitanjima za region, kao i o uticaju globalnih kretanja na proces proširenja EU...

26.01.2017.

Najava: Ministar vanjskih polova Srđan Darmanović boraviće u zvaničnoj posjeti Mađarskoj

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće 27. januara u zvaničnoj posjeti Mađarskoj na poziv ministra vanjskih poslova i trgovine te zemlje Petera Sijarta.Pored razgovora sa ministrom Sijartom, biće upriličeni i odvojeni susreti sa ministrom odbrane dr Ištvanom Šimičkom i potpredsjednikom Nacionalne skupštine Janošem Latorcaijem.

24.01.2017.

NAJAVA: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boraviće u zvaničnoj posjeti Republici Slovačkoj

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće 25. i 26. januara u zvaničnoj posjeti Republici Slovačkoj na poziv ministra vanjskih poslova i evropskih integracija te zemlje Miroslava Lajčaka.Pored razgovora s ministrom Lajčakom kao domaćinom, ministar Darmanović sastaće se i sa drugim visokim zvaničnicima Slovačke.

09.01.2017.

Najava: Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović boraviće u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji 9. -10.januara 2017. godine

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović boraviće u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji, 9.-10.januara 2017. godine, na poziv ministra vanjskih poslova Albanije Ditmira Bušatija. Tokom dvodnevne posjete, pored susreta sa ministrom Bušatijem, planirani su susreti ministra Darmanovića i sa najvišim albanskim zvaničnicima.

12.12.2016.

Najava: Novogodišnji prijem za diplomatski kor

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović organizuje u utorak, 13. decembra u 12.00 sati u Vili „Gorica” tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike diplomatskog kora.

17.11.2016.

Najava: Konsultativni sastanak predstavnika MVPEI i civilnog sektora povodom objavljivanja Izvještaja EK o Crnoj Gori

Kancelarija glavnog pregovarača organizovaće u petak, 18. novembra 2016. konsultativni sastanak predstavnika MVPEI i civilnog sektora povodom objavljivanja Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori u 2016. godini.

08.11.2016.

Najava: Konferencija za medije povodom predstavljanja Izvještaja o napretku

Povodom objavljivanja Izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore u 2016. godini, Kancelarija glavnog pregovarača i Fondacija Konrad Adenauer organizovaće konferenciju za medije na kojoj će predstaviti nalaze iz ovogodišnjeg izvještaja.

01.11.2016.

Najava: Ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

Crnu Goru će u periodu od 2-4. novembra 2016. posjetiti ekspertska misija EU o Sudskom i Tužilačkom savjetu.