Manja slova Veća slova RSS

Press centar
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Najave

02.09.2015.

Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić u zvaničnoj posjeti Kraljevini Holandiji

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće u četvrtak, 3. septembra, u zvaničnoj posjeti Kraljevini Holandiji na poziv ministra vanjskih poslova Berta Kendersa...

25.08.2015.

Najava: Samit o zapadnom Balkanu u Beču Crna Gora potpisuje sporazume o granici sa BiH i Kosovom

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević potpisaće u Beču, 26. avgusta, međudržavne sporazume o granicama između Crne Gore i Bosne i Hercegovine i Crne Gore i Kosova.

22.07.2015.

Najava:Prvi sastanak Zajedničkog odbora Crne Gore i Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji

U Podgorici će 23. i 24. jula biti održan prvi sastanak Zajedničkog odbora za primjenu Sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji.

21.07.2015.

Najava:Potpredsjednik Lukšić sjutra sa ministrima vanjskih poslova Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Poljske

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić sastaće se u srijedu, 22. jula u 17:00h sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Bogdanom Aureskuom, ministarkom vanjskih poslova Republike Hrvatske Vesnom Pusić, ministrom vanjskih poslova i trgovine Republike Mađarske Peterom Sijartom i ministrom vanjskih poslova Republike Poljske Gžegožom Shetinom.

09.07.2015.

Najava:Potpredsjednik Lukšić na desetom Croatia Forumu

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić učestovaće na desetom Croatia Forumu, koji se pod nazivom „Nova politika razvoja-prema partnerstvu i zajedničkoj viziji“, održava u Dubrovniku od 9-11. jula.

07.07.2015.

Najava:Javna debata o 21. pregovaračkom poglavlju Trans-evropske mreže

Kancelarija glavnog pregovarača za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, u saradnji s Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, Britanskom ambasadom Podgorica i Britanskim savjetom u Crnoj Gori, organizuje javnu debatu o 21. pregovaračkom poglavlju Trans-evropske mreže.

06.07.2015.

Najava: Informativne sesije u opštinama na sjeveru Crne Gore

Crna Gora je u proteklom periodu, u saradnji sa zemljama partnerima i predstavnicima Evropske komisije, aktivno radila na pripremi operativnih programskih dokumenata za devet prekograničnih i transnacionalnih programa u kojima će učestvovati u okviru IPA II 2014-2020.

03.07.2015.

Najava: Osma Crnogorska ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, uz podršku Programa za razvoj kapaciteta (CDP) Kancelarije UNDP u Crnoj Gori organizuje osmu Crnogorsku ljetnju školu za mlade diplomate „Gavro Vuković“.

03.07.2015.

Najava: Posjeta glavnog pregovarača ambasadora Pejovića opštini Berane

Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović boraviće u ponedjeljak, 6. jula 2015. u radnoj posjeti Beranama. Tom prilikom ambasador Pejović će održati predavanje za polaznike VIII ljetne škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“.

30.06.2015.

Javna debata: „Treća godišnjica pregovora o pristupanju EU: ostvareni rezultati i dalji koraci“

Povodom obilježavanja treće godišnjice od otvaranja pristupnih pregovora, Kancelarija glavnog pregovarača za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Britanska ambasada u Podgorici i Britanski savjet u Crnoj Gori organizuju javnu debatu na temu: „Treća godišnjica pregovora o pristupanju EU: ostvareni rezultati i dalji koraci“.