Manja slova Veća slova RSS

Press centar
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Najave

27.07.2017.

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Kraljevine Norveške o bilateralnoj saradnji na projektima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i nerezidentni ambasador Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Bjornstad potpisaće u petak, 28. jula 2017. godine, Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške o bilateralnoj saradnji na projektima.

24.07.2017.

NAJAVA: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće u utorak, 25. jula, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Osim s domaćinom, ministrom vanjskih poslova Igorom Crnadakom, ministar Darmanović će imati odvojene susrete i sa najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine. Posjeta ministra Darmanovića predstavlja nastavak političkog dijaloga s Bosnom i Hercegovinom i biće usmjerena na dalje jačanje bilateralnih odnosa imajući u vidu tendenciju saradnje u svim oblastima, i na svim nivoima, kao i činjenicu da zajednički regionalni kontekst i posvećenost stabilnosti u Regionu Zapadnog Balkana upućuju na stalnu saradnju i komunikaciju.

19.07.2017.

Najava: 11. Ljetnja škola jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“

Jedanaesta Ljetnja škola jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“ namijenjena djeci iseljenika porijeklom iz Crne Gore, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova - Uprave za dijasporu i Zavoda za školstvo biće održana u periodu od 20-30. jula na Ivanovim koritima.

14.07.2017.

Najava: Ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Abdulah bin Zajed bin Sultan Al Nahjan u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Abdulah bin Zajed bin Sultan Al Nahjan boraviće u ponedjeljak, 17. jula, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

11.07.2017.

NAJAVA: Predsjednik Vlade Duško Marković sjutra na Samitu Zapadnog Balkana

Predsjednik Vlade Duško Marković učestvovaće u srijedu, 12. jula 2017. u Trstu na sastanku predsjednika država i vlada zemalja Zapadno-balkanske šestoke (WB6) u okviru Berlinskog procesa na poziv predsjednika Vlade Republike Italije Paola Đentilonija.

10.07.2017.

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće, u utorak 11. jula, na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a, koji će se održati u Mauerbahu u Austriji. Plenarna sesija Neformalnog ministarskog sastanka OEBS-a održaće se pod motom: „Izgradnja povjerenja kroz dijalog i saradnju“.

30.06.2017.

Najava: Deseta ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“

Ministarstvo vanjskih poslova, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, organizuje jubilarnu desetu međunarodnu Ljetnju školu za mlade diplomate „Gavro Vuković“.Deseta crnogorska Ljetnja škola za mlade diplomate biće svečano otvorena u ponedjeljak 3. jula u 11h ispred Spomen kuće vojvode Gavra Vukovića u Beranama, a na otvaranju će govoriti crnogorski šef diplomatije prof. dr Srđan Darmanović, Fiona Mekluni, stalna koordinatorka sistema UN i stalna predstavnica UNDP i Goran Kiković, predsjednik Skupštine Opštine Berane.

26.06.2017.

NAJAVA

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore i Igmanska Inicijativa/Inicijativa za regionalnu saradnju Crne Gore organizuju 27. sesiju Igmanske inicijative pod nazivom “Odnosi u regionu-od krize do stabilnosti i saradnje” u Podgorici, 27. juna 2017. godine.

26.06.2017.

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boraviće u radnoj posjeti UN

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće od 27. do 30. juna 2017. godine u u radnoj posjeti Ujedinjenim nacijama (UN) u Njujorku. Tokom posjete, ministar Darmanović će imati susrete sa Piterom Tomsonom, predsjednikom 71. Generalne skupštine UN-a, Miroslavom Jenčom, pomoćnikom generalnog sekretara UN-a za politička pitanja, Žan-Pjerom Lakroom, podsekretarom UN-a za mirovne operacije i drugim visokim zvaničnicima.

20.06.2017.

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće u srijedu, 21. juna, u zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici na poziv sekretara za odnose Svete Stolice sa drugim državama, monsinjora Pola Ričarda Galagera. Osim sa sekretarom, ministar Darmanović će imati susret sa papom Franjom i sastanak sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.