Manja slova Veća slova RSS

Press centar
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

Najave

09.06.2019.

Ministar vanjskih poslova Češke Republike Tomaš Petriček u ponedjeljak zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Duško Marković, ministri vanjskih poslova Srđan Darmanović i nauke Sanja Damjanović primiće u ponedjeljak, 10. juna, ministra vanjskih poslova Češke Republike Tomaša Petričeka, koji dolazi u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

05.07.2018.

Najava: Svečana ceremonija obilježavanja 15 godina od osnivanja diplomatske akademije i zatvaranje jedanaeste Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“

Svečana ceremonija obilježavanja 15 godina od osnivanja diplomatske akademije i zatvaranje jedanaeste Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“, koju je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, održaće se u petak, 6. jula sa početkom u 18h00, u Vili „Gorica“.

14.05.2018.

Najava: Ministar Darmanović u radnoj posjeti Republici Litvaniji

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće 15. maja 2018. godine u uzvratnoj posjeti Republici Litvaniji, na poziv ministra vanjskih poslova te države Linasa Linkevičiusa.

26.04.2018.

NAJAVA: Ministar Darmanović na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće u petak, 27. aprila, na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a koji se održava u Briselu.

25.04.2018.

NAJAVA: Ministar Darmanović u radnoj posjeti Velikom Vojvodstvu Luksemburg

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće 26. aprila u radnoj uzvratnoj posjeti Velikom Vojvodstvu Luksemburg, na poziv ministra vanjskih poslova Luksemburga Žana Aselborna.

22.04.2018.

Najava: Ministar Darmanović u Njujorku na sastancima UN-a na visokom nivou

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović, učestvovaće 23. i 24. aprila u Njujorku na sastanku na visokom nivou posvećenom izgradnji mira i održivom miru, kao i na otvorenoj debati u Savjetu bezbjednosti na temu “Mladi, mir i bezbjednost”.

10.04.2018.

Najava: Ministar Darmanović u zvaničnoj posjeti Republici Malti

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće 11. aprila u zvaničnoj posjeti Republici Malti, na poziv ministra vanjskih poslova i promocije trgovine Karmela Abele.

02.04.2018.

Najava: Ministar Darmanović u zvaničnoj posjeti Republici Bugarskoj

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće 3. i 4. aprila 2018. u zvaničnoj posjeti Republici Bugarskoj na poziv potpredsjednice Vlade i ministarke vanjskih poslova Ekatarine Zaharijeve.

16.03.2018.

Najava: Komemorativna sjednica povodom smrti ambasadorke Ljiljane Tošković

Ministarstvo vanjskih poslova obavještava da će komemorativna sjednica povodom smrti ambasadorke Ljiljane Tošković biti održana u ponedjeljak, 19.marta 2018. godine u 10.00 časova u staroj zgradi Vlade, ulica Jovana Tomaševića bb.

15.03.2018.

Najava: Ministar Darmanović na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadno-balkanske šestorke i Ministarskoj konferenciji Fonda za Zapadni Balkan

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće u petak, 16. marta, na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadno-balkanske šestorke (WB6) i Ministarskoj konferenciji Fonda za Zapadni Balkan koji se održavaju u Sarajevu.