Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП


МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ
МВП

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Ђорђе Радуловић – министар вањских послова

МВП


Ђорђе Радуловић рођен је 31.08.1984. године у Подгорици гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је 2009. године на Факултету политичких наука Универзитета Црне Горе, на смјеру политикологија. На истом факултету тренутно је магистранд политичких наука.

Дипломатску каријеру у Министарству вањских послова започео је у Кабинету генералног секретара од јануара до октобра 2011, након чега је радио као аташе у Генералном директорату за билатералне послове у Дирекцији за Европу и Заједницу независних држава. Од 2013. до 2016. године обављао је послове ИИ секретара у Кабинету државног секретара за политичка питања Министарства вањских послова.

Од априла 2016. до фебруара 2020. године радио је у Амбасади Црне Горе у Букурешту, Румунија. У периоду од септембра 2017. до јуна 2018. био је отправник послова ад интерим.

У периоду од фебруара до августа 2020. године покривао је функцију директора Дирекције за европску сусједску политику у Министарству вањских послова, док је од августа до децембра 2020. године радио као директор Дирекције за ЕУ у Министарству вањских послова.

Говори енглески и руски језик.

Ожењен је и има двоје дјеце.