Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI
MVP

MVPEI

PDV i Carina

>

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija objavilo Informator „Na granici sa EU“

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija objavilo Informator „Na granici sa EU“
Datum objave: 27.06.2013 16:10 | Autor: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija

Ispis Štampaj stranicu


Pristupanjem Republike Hrvatske Evropskoj uniji 1. jula 2013. godine Crna Gora će dijeliti granicu s Evropskom unijom. Članstvo u Evropskoj uniji je, svakako, događaj od najvećeg značaja za susjednu Hrvatsku, ali će u znatnoj mjeri uticati i na Crnu Goru.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore je u saradnji sa velikim brojem institucija pripremilo informator „Na granici sa EU“ koji je dostupan ovdje, u kojem možete naći detaljnije informacije u vezi sa uticajem ulaska Hrvatske u EU na crnogorske građane, te situacijama koje se odnose na putovanje, obrazovanje, rad, trgovinu, ekonomiju, prelazak granice i sl.

U partnerstvu Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstva unutrašnjih poslova i Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore od subote 29. juna do ponedjeljka 01. jula u dnevnim novinama biće distribuirana kraća verzija informatora-brošura sa pitanjima od najvećeg interesa za građane Crne Gore.

U izradi ovog informatora/brošure učestvovale su brojne institucije u Crnoj Gori, dajući i verifikujući odgovore na pitanja. Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija se ovom prilikom zahvaljuje svim institucijama – partnerima na doprinosu, a posebno Direkciji za evropske integracije Bosne i Hercegovine na ustupljenom materijalu koji je bio osnova za izradu ove brošure.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
I EVROPSKIH INTEGRACIJA